Pokyny upravujúce vyučovanie od 2.9.2020

Tieto pokyny upravujú postup, organizáciu a podmienky  výchovy a vzdelávania žiakov v období od  2. septembra 2020 a sú vypracované v súlade s opatreniami ÚVZ SR a manuálu MŠVVaŠ SR.

2.9.2020 bude otvorený školský rok - informácia je uvedená v Udalostiach na stránke školy. Žiaci obdržia pre zákonných zástupcov tlačivo - vyhlásenie a dotazník ( príma ho dostane domov a donesie vyplnené, 18+ žiaci vyplnia na mieste )

Zákonný zástupca:

▪      Dodržiava pokyny riaditeľky školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky školy, do budovy školy má povolený vstup len žiak a zamestnanec

▪      Do školy posiela iba zdravého žiaka. Ak sa žiak ráno sťažuje na bolesti hlavy, nádchu, má kašeľ a pod. nesmie prísť do školy.

▪      Ak žiak 2.9. nenanastúpi do školy, je nemocný, v zahraničí, v karanténe, ..., informuje triedneho učiteľa telefonicky, mailom alebo cez Edupage.

▪      Je zodpovedný za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode do školy a odchode žiaka zo školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).

▪      Zabezpečí svojmu dieťaťu dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.

▪      V prípade, že je u žiaka podozrenie alebo potvrdené ochorenie COVID-19 v domácom prostredí, bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa

▪      V prípade, že je u žiaka podozrenie alebo potvrdené ochorenie COVID-19 v školskom prostredí, bezodkladne si svoje dieťa príde vyzdvihnúť.

▪      Povinnosťou zákonného zástupcu je bezodkladne nahlásiť karanténu, ak bola u žiaka nariadená detským lekárom alebo príslušným RÚVZ.

▪      V prípade nutnosti vstúpiť do vnútorných priestorov školy ( prevzatie chorého maloletého dieťaťa, úrazu) má na tvári rúško a ruky si pri vchode vydezinfikuje.

▪      Dodržuje upozornenia zverejnené piktogramami na vchodových dverách a v priestoroch školy.

Žiak:

▪      Nosí v interiéri školy -  trieda, chodba, šatňa, bufet rúško. Výnimky boli zrušené. V tomto prípade odporúčame, aby žiak v tomto prechodnom období do školy nechodil, rodič môže bez lekárskeho vyšetrenia ospravedlniť v tomto prechodnom období dieťa až na 5 dní u triedneho učiteľa.

▪      Dodržuje pravidlo R-O-R: rúško, odstup, ruky (dezinfekcia)

▪      Ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, bude  umiestnený  do samostatnej izolačnej miestnosti - návštevnej miestnosti. V tejto súvislosti budú kontaktovaní zákonní zástupcovia, ktorí si ho bezodkladne vyzdvihnú.

▪      Pri vstupe do školy sa bude vykonávať náhodný filter - meranie teploty

Počas obdobia 2.9. – 14.9. :

✓    škola neorganizuje hromadné otvorenie školského roku, upraví podmienku adaptačného pobytu a ostatných hromadných aktivít.

✓    Zamestnanec školy a žiak nosí rúško v súlade s aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR.

✓    Budeme organizovať aktivity tak, aby bolo možné väčšiu časť dňa tráviť vonku či už v areáli školy alebo mimo neho podľa podmienok školy a klimatických podmienok. Telesná výchova sa realizuje jedine v exteriéri.

✓    Telocvičňa a ostatné vnútorné priestory na šport  sa do 20.9. nevyužívajú.

✓    Upratovanie a dezinfekcia toaliet prebieha minimálne 3x denne a podľa potreby.

✓    Dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a ďalší zamestnanci školy nachádzajú, sa musí vykonávať najmenej raz denne.

✓    Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, musí byť vykonávaná minimálne 2x denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí).

✓    V prípade riadneho vyučovania prechádzame zo systému odborných učební na vyučovanie v kmeňových triedach.

✓    Vyššie uvedené opatrenia sa podľa epidemiologickej situácie môžu predĺžiť a odporúča sa ich dodržiavanie aj počas obdobia 16. 9. – 23. 9. 2020. Pokyny budeme aktualizovať.